Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

Általános Szerződési Feltételek

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az alábbiakban meghatározott Natura-Pro Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.drhummel.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.drhummel.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

 

0. A Szolgáltató adatai:

 

 • Név: Natura-Pro Kft.
 • Székhely: 7622 Pécs, Nyírfa utca 14/A.
 • Telefonszám: 72/237-550, 20/594-7320
 • E-mail cím: info@drhummel.hu
 • Cégjegyzékszám: 02-09-065357
 • Bejegyző bíróság megnevezese: Pécsi Törvényszék Cégbírósága
 • Adószám: 11548278-2-02

 

1. Általános rendelkezések

 

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.drhummel.hu webáruház (a továbbiakban: Webshop) rendszerén keresztül történik, továbbá minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. 

A Webshop-on történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

A Felek között a megrendeléssel létrejött szerződés magyar, a megkötött szerződés írásban megkötöttnek minősül.

 

2. Regisztráció

 

2.1. Regisztráció

 

A Webshop bármely pontjáról elérhető "Regisztráció" menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, illetve a Megrendelés leadásakor a "Regisztrálok" opció kiválasztásával. Az Ügyfél a Webshop-on történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF és a webshop-on közétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

 

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok Ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

2.2. Regisztráció törlése

 

Az Ügyfél jogosult a regisztrációját bármikor törölni a Webshop számára küldött e-mail üzenettel, amelyben az adott regiszttrációhoz kapcsolódó e-mail címről kéri a regisztráció törlését. Az Ügyfél felhasználói adatai a visszajelzéssel egyidőben eltávolításra kerülnek a rendszerből, ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

 

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag az Ügyfél a felelős. Amennyiben Ügyfél tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

 

Az Ügyfél vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

3. Megrendelés

 

3.1. Megrendelés menete

 

A vásárolandó termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az termékek használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni azzal, hogy az áru részletes tényleges tulajdonságait a termékhez mellékelésre kerülő dokumentumok tartalmazzák. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a Webshopon vagy a használati utasításban nyújt.

 

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

 

A Webshopról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webshopon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.

 

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webshop felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

A megrendelést a Szolgáltató Webshopán keresztül csak regisztrált Ügyféltől és csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

Megrendelés feladására a Webshopon a regisztrációt követő bejelentkezéssel vagy anélkül a Kosár használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Vásárlás” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Webshop fejlécében található kosár ikonra kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve az egyes termékek törölhetőek.

 

Amennyiben az Ügyfél a "Kosár tartalma" oldalt véglegesítette, meg kell adnia a vásárláshoz használt e-mail címet és „Tovább” gombra kattintania. Amennyiben az adott e-mail cím már rendelkezik regisztrációval, a következő lépésben meg kell adni a fiókhoz kapcsolódó jelszót. Amennyiben még nincs a megadott e-mail címhez kapcsolódó fiók, abban az esetben a Webshop átirányít a Kosár következő lépésére. 

 

A megjelenő "Adatok" felületen szükséges megadni és/vagy ellenőrizni a megjelenő személyes, szállítási és számlázási adatokat. Az adatok ellenőrzése után a "Szállítási és fizetési adatok" gombra kell kattintani.

 

A megjelenő "Fizetés és szállítás" felületen kell a rendelkezésre álló Fizetési és Szállítási módok közül választani. A Fizetési módok részletes leírása a 3.2., míg a Szállítási módoké a 3.3. pontban történik meg. A kiválasztott Fizetési és Szállítási módok ellenőrzése után a "Tovább" gombra kell kattintani.

 

A megjelenő "Összegzés" felületen kell ellenőrizni a korábban megadott információkat. A Webshop ebben a lépésben lehetőséget biztosít a még nem regisztrált tagok számára a megadott adatokkal történő regisztrációra is. Ezt követően szükséges elolvasni és értelmezés után elfogadni – a jelen dokumentumban meghatározott – Általános Szerződési Feltételeket is.

 

A megrendelés feladására a "Tovább" gombra kattintva kerül sor. A rendelés leadása tehát a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással történik, ami az Ügyfél részére fizetési kötelezettséget keletkeztet. A Webshop kiválasztott fizetési mód alapján lép tovább.

 

A Webshop megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve.

 

A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség azonban nem kerül felszámításra.

 

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre. 

 

3.2. Fizetési módok

 

 • Simple

  A Simple fizetéssel történő vásárlás esetén az Ügyél az alábbiakról nyilatkozik:

  "Tudomásul veszem, hogy a Natura-Pro Kft. (7622 Pécs, Nyírfa utca 14/A) adatkezelő által a https://www.drhummel.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, szállítási telefonszám, vásárolt termékek és szolgáltatások megnevezése és költsége."

  Az adatfeldolgozóáltal végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

 • Utánvét

  A megrendelés ellenértékének kiegyenlítése készpénzben vagy bankkártyával a házhozszállítást végző GLS Futárszolgálat futárjánál történik. A futár az egyenleg sikeres kifizetését követően adja át a csomagot.

 • Banki előre utalás

  A megrendelés leadását követően e-mail-ben elküldjük azokat az alábbi adatokat, amelyek segítségével teljesítheti az átutalást:

  CIB Bank - 10701214-47501104-51100005
  OTP Bank - 11731001-29908718

  Kérjük, hogy a "Megjegyzés" rovatban tüntesse fel a megrendelésszámot vagy e-mail címét.

 • PayPal

 

3.3. Szállítási lehetőségek

 

A megrendeléseket a Szolgáltató szerződött partnere, a GLS Futárszolgálat szállítja házhoz. Személyes átvételre nincs lehetőség.

 

4. Elállás 

 

4.1. A szállítástól elállás

 

Ha a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a Megrendelőt tájékoztatni. A Szolgáltató nem köt szerződést kiskorúakkal. Az Ügyfél az ÁSZF elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

 

4.2. A termék visszaküldése

 

A Szolgáltató terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában veszi vissza.

 

4.3. Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia

 

Az Ügyfél a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. A Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A Szolgáltató köteles az Ügyfél által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni.

 

Az Ügyfél viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A Ügyfelet ezen felül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor az Ügyfél kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

 

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését a Szolgáltató azonnal biztosítja. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II.26.) kormányrendelet szövegét elérhető a a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

 

2018. augusztus 1.